Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Mönstrad
Svart
Turkos
Vit

Yta

Blank
Matt

Passar

Inomhus
Utomhus
Vägg
Golv
Våtrum
Pool

Egenskaper

Godkänd för golvvärme
Ej godkänd för golvvärme

Kampanjvara

Klinker 10x10

Klinker kan både användas för att klä in golv samt väggar med. Klinker är mycket mer slitstarkt än kakel. Granitkeramik benämns den mest slitstarka klinkern och du hittar flera olika sorters granitkeramik i vårt sortiment. På denna sida hittar du klinker 10x10 för alla dina projekt.

✔️ Vi matchar alltid priset ✔️ Leverans direkt till dörren 💬 Vi hjälper dig på chatten

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Mer inspiration och information om klinker 10x10

Klinker 10x10 tillhör segmentet av mindre plattor och skapar en stilren känsla där det sätts. Det är en relativt vanlig storlek på plattor och brukar vara enkel att kombinera med övrig inredning. Vi tycker att klinker 10x10 går väl ihop med en inredningsstil med mycket naturmaterial men även att man väljer övriga färger som skapar vackra kontraster mot sitt nya klinker 10x10.

Var passar klinker 10x10?


Klinker 10x10 i köket

Klinker 10x10 gör sig riktigt bra i köket. De mindre plattorna skapar en stilren känsla som det är lätt att trivas med. Det brukar även vara enkelt att kombinera övrig inredning till sitt nya klinker 10x10. Vi tycker exempelvis att en inredningsstil med mycket råa naturmaterial passar bra ihop med klinker 10x10.

Klinker 10x10 i badrummet

Även i badrummet fungerar klinker 10x10 mycket bra. Du får den stilrena känslan och det är enkelt att passa in klinker 10x10 till de flesta, badkar, duschar, toalettstolar och handfat.

I vilka färger finns plattorna?


Vitt klinker 10x10

Vitt klinker 10x10 ger en luftig känsla och ett ljust intryck i rummet. Perfekt till ett rum med ordentligt med ljusinsläpp men också för det rum som kanske saknar eller har små fönster.

Grå klinker 10x10

Färgen grå har blivit lite av en modern klassiker och detsamma gäller för grått klinker 10x10. Grå plattor är enkla att passa in med övrig inredningsstil och ger ett neutralt intryck i ett rum.

Svart klinker 10x10

Svart klinker 10x10 blir ett elegant och stilrent val. Vi tycker att det brukar bli snyggt om man kombinerar sitt svarta klinker 10x10 tillsammans med en ljus eller färggrann inredningsstil. Detta skapar kontraster mot ditt nya, vackra klinker 10x10.

Fog till klinker 10x10?


Klinker 10x10 med förskjutna fogar

Klinker 10x10 med förskjutna fogar eller halvförband som det även brukar kallas är när man gör en förskjutning med en halv platta i sidled på varje rad. Varje ny rad med klinker 10x10 börjar varannan gång med en halv platta och varannan gång med en hel platta. Detta var ett mycket vanligt sätt att sätta plattor på fram till 30-talet och funkisens intåg i våra hem. Ett tips kan vara att kapa en platta på mitten och återanvända den för att alltid hålla samma avstånd när du börjar på en ny rad och ska kapa till plattor.

Klinker 10x10 med rak fog

Det vanligaste idag är att man sätter sitt klinker 10x10 med rak fog mellan plattorna. Sedan funkisens intåg på 30-talet är detta det vanligaste sättet att sätta sina plattor på. Typiskt för funkis är också en mörk fog som kontrasterar mot ljusa plattor.

Klinker 10x10 med kontrasterande färg på fogen

Som vi tidigare varit inne på så är det typiskt funkisstil med en kontrasterande färg på sin fog till sitt klinker 10x10. Oftast handlar det om ljusa plattor med en mörk fog. Men en modern tappning av denna stil kan exempelvis vara att välja en annan färg på fogen också för att få ännu starkare kontraster mellan klinker 10x10 och fogen.

Klinker 10x10 med neutral färg på fog

Det vanligaste idag är att man väljer en neutral, ljusgrå eller vit färg på fogen mellan klinker 10x10. Detta skapar en enhetlig känsla och ett elegant intryck i ditt rum.

Vilka ytor på klinker 10x10?


Klinker 10x10 med blank yta

Klinker 10x10 med en blank yta skapar en härligt ljus miljö i rummet. Den blanka ytan på klinker 10x10 gör att mer ljus reflekteras och det skapar ett vackert ljusspel i rummet när solen lyser in på plattorna. Det mer traditionella valet brukar vara plattor med en blank yta.

Klinker 10x10 med matt yta

Väljer du istället klinker 10x10 med en matt yta får du en dovare, mer murrig känsla i rummet. Allt beror på tycke och smak för vilken yta man väljer på sitt klinker 10x10.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån