Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Mönstrad
Svart
Turkos
Vit

Yta

Blank
Matt

Kampanjvara

Kakel 7,5x15

På den här sidan hittar du vackert kakel 7,5x15 för alla dina projekt. Kakel sätts enbart på dina väggar inomhus.

✔️ Vi matchar alltid priset ✔️ Leverans direkt till dörren 💬 Vi hjälper dig på chatten

Mer inspiration och information om kakel 7,5x15

Kakel 7,5x15 tillhör segmentet av mindre plattor och skapar en stilren känsla där det sätts. Det är en relativt vanlig storlek på plattor och brukar vara enkel att kombinera med övrig inredning. Vi tycker att kakel 7,5x15 går väl ihop med en inredningsstil med mycket naturmaterial men även att man väljer övriga färger som skapar vackra kontraster mot sitt nya kakel 7,5x15.

Var passar kakel 7,5x15?


Kakel 7,5x15 i köket

Kakel 7,5x15 gör sig riktigt bra i köket. De mindre plattorna skapar en stilren känsla som det är lätt att trivas med. Det brukar även vara enkelt att kombinera övrig inredning till sitt nya kakel 7,5x15. Vi tycker exempelvis att en inredningsstil med mycket råa naturmaterial passar bra ihop med kakel 7,5x15.

Kakel 7,5x15 i badrummet

Även i badrummet fungerar kakel 7,5x15 mycket bra. Du får den stilrena känslan och det är enkelt att passa in kakel 7,5x15 till de flesta, badkar, duschar, toalettstolar och handfat.

I vilka färger finns plattorna?


Vitt kakel 7,5x15

Vitt kakel 7,5x15 ger en luftig känsla och ett ljust intryck i rummet. Perfekt till ett rum med ordentligt med ljusinsläpp men också för det rum som kanske saknar eller har små fönster.

Grå kakel 7,5x15

Färgen grå har blivit lite av en modern klassiker och detsamma gäller för grått kakel 7,5x15. Grå plattor är enkla att passa in med övrig inredningsstil och ger ett neutralt intryck i ett rum.

Svart kakel 7,5x15

Svart kakel 7,5x15 blir ett elegant och stilrent val. Vi tycker att det brukar bli snyggt om man kombinerar sitt svarta kakel 7,5x15 tillsammans med en ljus eller färggrann inredningsstil. Detta skapar kontraster mot ditt nya, vackra kakel 7,5x15.

Fog till kakel 7,5x15?


Kakel 7,5x15 med förskjutna fogar

Kakel 7,5x15 med förskjutna fogar eller halvförband som det även brukar kallas är när man gör en förskjutning med en halv platta i sidled på varje rad. Varje ny rad med kakel 7,5x15 börjar varannan gång med en halv platta och varannan gång med en hel platta. Detta var ett mycket vanligt sätt att sätta plattor på fram till 30-talet och funkisens intåg i våra hem. Ett tips kan vara att kapa en platta på mitten och återanvända den för att alltid hålla samma avstånd när du börjar på en ny rad och ska kapa till plattor.

Kakel 7,5x15 med rak fog

Det vanligaste idag är att man sätter sitt kakel 7,5x15 med rak fog mellan plattorna. Sedan funkisens intåg på 30-talet är detta det vanligaste sättet att sätta sina plattor på. Typiskt för funkis är också en mörk fog som kontrasterar mot ljusa plattor.

Kakel 7,5x15 med kontrasterande färg på fogen

Som vi tidigare varit inne på så är det typiskt funkisstil med en kontrasterande färg på sin fog till sitt kakel 7,5x15. Oftast handlar det om ljusa plattor med en mörk fog. Men en modern tappning av denna stil kan exempelvis vara att välja en annan färg på fogen också för att få ännu starkare kontraster mellan kakel 7,5x15 och fogen.

Kakel 7,5x15 med neutral färg på fog

Det vanligaste idag är att man väljer en neutral, ljusgrå eller vit färg på fogen mellan kakel 7,5x15. Detta skapar en enhetlig känsla och ett elegant intryck i ditt rum.

Vilka ytor på kakel 7,5x15?


Kakel 7,5x15 med blank yta

Kakel 7,5x15 med en blank yta skapar en härligt ljus miljö i rummet. Den blanka ytan på kakel 7,5x15 gör att mer ljus reflekteras och det skapar ett vackert ljusspel i rummet när solen lyser in på plattorna. Det mer traditionella valet brukar vara plattor med en blank yta.

Kakel 7,5x15 med matt yta

Väljer du istället kakel 7,5x15 med en matt yta får du en dovare, mer murrig känsla i rummet. Allt beror på tycke och smak för vilken yta man väljer på sitt kakel 7,5x15.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån