Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Mönstrad
Svart
Turkos
Vit

Små storlekar

1,5x1,5 cm
2,5x2,5 cm
ø 2,5 cm
3x3 cm
4,5x4,5 cm
5x5 cm
6x25 cm
7,5x7,7 cm
7,5x15 cm
7,5x30 cm
9,7x9,7 cm
10x10 cm
10x20 cm
10x30 cm
11x25 cm
13x13 cm
14,2x16,4 cm
14,3x14,3 cm
15x15 cm
19,7x19,7 cm
20x20 cm
20x30 cm
20x40 cm
25x40 cm

Stora storlekar

21,8x84 cm
29,3x29,3 cm
29,3x59,3 cm
29,5x59,5 cm
30x30 cm
30x60 cm
59,3x59,3 cm
59,5x59,5 cm
60x60 cm
120x120 cm

Yta

Blank
Matt

Passar

Inomhus
Utomhus
Vägg
Golv
Våtrum
Pool

Egenskaper

Godkänd för golvvärme
Ej godkänd för golvvärme

Kampanjvara

Mosaik

Skapa underbart vackra ytor som drar blicken till sig. Det marmorerade utseendet bidrar till ett härligt djup i rummet och det finns många olika färger, mönster och kombinationer att välja mellan. Här hittar du all vår underbara mosaik för alla dina projekt.

✔️ Vi matchar alltid priset ✔️ Leverans direkt till dörren 💬 Vi hjälper dig på chatten

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Vad är mosaik?

Mosaik är ett populärt och vackert inslag i många hem runt om i Sverige. När vi pratar om mosaik i våra hem syftas det till de små olikfärgade bitarna som du köper på ett ark och som du sedan sätter upp på dina väggar och golv. I mångt och mycket påminner det om hur du gör när du sätter upp kakel. Man kan säga att man kan kakla mosaik på ungefär samma sätt och det behöver alltså inte alls vara särskilt svårt.

Mosaikplattornas uppbyggnad


Mosaikplattorna består av ett ark av flera mindre plattor som vanligen sitter fast på ett nät av glasfiber vilket gör de enkla att sätta upp med ett snyggt resultat.

Låt dig inspireras av våra tips och idéer kring var du kan sätta mosaik i ditt hem. Istället för kakel i köket kan det exempelvis bli väldigt vackert att klä in sina väggar med mosaik. Kanske vill du göra ett unikt stänkskydd till din spis? Då kan mosaiken verkligen vara något för dig att kolla vidare på.

Mosaik kommer oftast på ark

De små mosaikplattorna kommer oftast fastsatta på ett ark som gör att de blir enkla att sätta upp.

Mosaikplattor i olika material


Mosaikplattor kan bestå av olika material och olika material har olika användningsområden.
Vill du exempelvis ha mosaik på golv så ska du se till att du köper mosaik i form av små klinkerplattor. Klinker är mer slittåligt och har en lägre vattenabsorbering än exempelvis kakel. Därför ska du inte ha mosaik i form av kakel när du ska lägga mosaik på ditt golv.

Mosaik klinker

Mosaik klinker ger dig klinkerns slitstarka egenskaper och låga vattenabsorbering tillsammans med mosaikens vackra utseende. Mosaik klinker passar exempelvis riktigt bra i duschen på golvet eller som en duschvägg för att skapa en snygg skillnad mellan dusch och övriga väggar i ditt badrum.

Mosaik kakel

Om mosaiken är tillverkade av keramik, dvs kakelplattor så ska den inte sättas på golvet. Mosaik kakel kan du exempelvis klä in dina väggar med. Du kan både klä hela väggar med mosaik kakel eller så skapar du en snygg bård som bryter av mot dina andra plattor som sitter på väggarna. Vill du få in någon vacker färg på dina väggar kan exempelvis en rad med mosaik kakel vara riktigt häftigt.

Mosaik - materialet som plattorna är tillverkade i

Se till att du tar reda på vilket material din mosaik är tillverkad i. Vissa material lämpar sig exempelvis inte för montage på golv eller i våtutrymmen.

Pollux Mosaik Vitgra Marmor 15x15 cm miljobild

Marmormosaik

Marmormosaik ger en riktigt lyxig känsla och rummet får ett ordentligt lyft. Hos oss hittar du flera produkter inom marmormosaik där en vacker marmorimitation kombinerar marmorns vackra utseende med klinkerns eller granitkeramikens slitstarka egenskaper.

Hydra Granitkeramik Mosaik Silvermatt 30x30 cm
Pollux Hexagon Mosaik Vitgra Marmor 45x45 cm

Hexagon mosaik

Hexagon mosaik är också en intressant form på mosaik som garanterat kommer dra dina besökares blickar till sig. Kombinationen av de olika färgerna tillsammans med hexagonens härliga form skapar ett stilrent uttryck på ytorna som du väljer att klä in med hexagon mosaiken.

Vad behöver du veta när du ska köpa mosaik?

📌 Vad är mosaik?

Mosaik är ett populärt inslag i våra hem runt om i Sverige. Mosaikplattorna är uppbyggda av flera mindre små bitar som du köper på ett ark för att det ska vara lätta att sätta upp.

👀 Kan jag få se mosaiken innan jag lägger hela min beställning?

Absolut kan du det! Vi har tagit fram ett provbitserbjudande för att du ska kunna jämföra mosaikplattor innan du lägger din stora beställning.

Du köper ett ark av den mosaik som du är intresserad av och får halva priset på det nästkommande arket med mosaik som du beställer om du väljer att beställa mer av den mosaiken.

📌 Kan jag sätta mosaik på ett golv?

Det beror på vilket material som din mosaik är uppbyggd av. Är det mosaik som är gjord av klinker eller granitkeramik går det utmärkt. Annars lämpar sig mosaiken enbart för vägg.

🚚 Hur många dagar tar det innan jag får hem min mosaik?

På 2-4 arbetsdagar får du hem din mosaik. Snabba leveranser är a och o i en bra e-handelsupplevelse.

📌 Kan jag sätta mosaik i mitt kök?

Absolut, det blir riktigt fint med mosaik i köket. Kanske ska du sätta mosaik i form av ett stänkskydd bakom spisen eller på väggen bakom arbetsbänken?

🎨 Vilken färg ska jag välja på min mosaik?

Det finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan när du ska köpa mosaik. Vi rekommenderar alltid att du försöker välja en färg på mosaiken som du tror du kommer att gilla under en lång tid framöver.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån