Köp mosaik nu » Titta hemma innan köp
RABATT PÅ ALL KAKEL, KLINKER & MOSAIK MED KAKEL-DEALEN 😲
5 m2
= 5%
10 m2
= 10%
20 m2
= 20%
Över 30 m2
= 30%
Din kundvagn
Filtrera

Färg

Storlek

Filtrera

Mosaik

Med mosaik kan du skapa underbart vackra ytor som drar blicken till sig. Det marmorerade utseendet bidrar till ett härligt djup i rummet och det finns många olika färger, mönster och kombinationer på mosaik som gör att du kan få ditt rum just så som du vill ha det. På den här sidan hittar du all vår underbara mosaik för dina projekt.

Vad är mosaik?

Mosaik är ett populärt och vackert inslag i många hem runt om i Sverige. När vi pratar om mosaik i våra hem syftas det till de små olikfärgade bitarna som du köper på ett ark och som du sedan sätter upp på dina väggar och golv. I mångt och mycket påminner det om hur du gör när du sätter upp kakel. Man kan säga att man kan kakla mosaik på ungefär samma sätt och det behöver alltså inte alls vara särskilt svårt.

Mosaikplattornas uppbyggnad


Mosaikplattorna består av ett ark av flera mindre plattor som vanligen sitter fast på ett nät av glasfiber vilket gör de enkla att sätta upp med ett snyggt resultat.

Låt dig inspireras av våra tips och idéer kring var du kan sätta mosaik i ditt hem. Istället för kakel i köket kan det exempelvis bli väldigt vackert att klä in sina väggar med mosaik. Kanske vill du göra ett unikt stänkskydd till din spis? Då kan mosaiken verkligen vara något för dig att kolla vidare på.

Mosaik kommer oftast på ark

De små mosaikplattorna kommer oftast fastsatta på ett ark som gör att de blir enkla att sätta upp.

Mosaikplattor i olika material


Mosaikplattor kan bestå av olika material och olika material har olika användningsområden.
Vill du exempelvis ha mosaik på golv så ska du se till att du köper mosaik i form av små klinkerplattor. Klinker är mer slittåligt och har en lägre vattenabsorbering än exempelvis kakel. Därför ska du inte ha mosaik i form av kakel när du ska lägga mosaik på ditt golv.

Mosaik klinker

Mosaik klinker ger dig klinkerns slitstarka egenskaper och låga vattenabsorbering tillsammans med mosaikens vackra utseende. Mosaik klinker passar exempelvis riktigt bra i duschen på golvet eller som en duschvägg för att skapa en snygg skillnad mellan dusch och övriga väggar i ditt badrum.

Mosaik kakel

Om mosaiken är tillverkade av keramik, dvs kakelplattor så ska den inte sättas på golvet. Mosaik kakel kan du exempelvis klä in dina väggar med. Du kan både klä hela väggar med mosaik kakel eller så skapar du en snygg bård som bryter av mot dina andra plattor som sitter på väggarna. Vill du få in någon vacker färg på dina väggar kan exempelvis en rad med mosaik kakel vara riktigt häftigt.

Mosaik - materialet som plattorna är tillverkade i

Se till att du tar reda på vilket material din mosaik är tillverkad i. Vissa material lämpar sig exempelvis inte för montage på golv eller i våtutrymmen.

Pollux Mosaik Vitgra Marmor 15x15 cm miljobild

Mosaik badrum


Som vi varit inne på lite tidigare så är mosaik i badrum en riktig höjdare. Det finns oändliga möjligheter att variera sig vad gäller vilken form du väljer på mosaikplattorna, vilka färger du använder och var du väljer att sätta din mosaik i ditt badrum. Du bör dock se till så att du väljer en mosaik i rätt material som fungerar för den delen av våtrummet som du vill. Ska du ha mosaik i badrummet i duschen eller på golvet bör det exempelvis vara en mosaik gjord av klinker eller granitkeramik.

En annan fördel med att ha mosaik i badrummet på sitt duschgolv är att du kommer få mer yta med fog. Detta i sig bidrar till ett golv som du får bättre fäste på och där du inte kommer halka lika lätt. Mosaik i badrummet ger verkligen rummet ett ordentligt lyft.

Nytt badrum?

Om du ska renovera och göra ett nytt badrum så är mosaik ett snyggt alternativ att överväga. Du kan klä både väggar och golv med mosaiken i ditt nya badrum. Se bara till att du väljer rätt material på dina mosaikplattor så att du exempelvis ser till att du väljer en mosaik i klinker om plattorna ska sitta i duschen eller på golv.

Mosaik i kök


Ett annat givet ställe är mosaik i kök. Mosaik i kök ger rummet ett lyxigt och spännande intryck. Klär du exempelvis in en vägg i mosaik i köket så behöver du inte heller vara lika nogrann med att du väljer en mosaikplatta som är lika slitstark som om den ska sitta på golvet eller i våtrum. Det finns således ännu fler möjligheter med vilken mosaik du väljer att sätta i köket.

Istället för kakel i köket

Ja, varför inte prova att sätta mosaik istället för kakel i köket? Ett stänkskydd till spis kan definitivt göras med mosaik i ditt kök. Vill du inte gå all in med massa olika färger utan vill behålla en någorlunda klassisk känsla, likt den du får av kakel, kan du välja en mosaik som har mindre färgskiftningar mellan de olika små plattorna.

Vit mosaik

En vit mosaik ger en härlig rymd åt ytan som du väljer att klä in i ditt kök. En vit mosaik skapar en avskalad och stilren känsla, det passar exempelvis bra att klä väggen bakom en arbetsskiva i.

Marmormosaik

Marmormosaik ger en riktigt lyxig känsla och rummet får ett ordentligt lyft. Hos oss hittar du flera produkter inom marmormosaik där en vacker marmorimitation kombinerar marmorns vackra utseende med klinkerns eller granitkeramikens slitstarka egenskaper.

Hydra Granitkeramik Mosaik Silvermatt 30x30 cm
Pollux Hexagon Mosaik Vitgra Marmor 45x45 cm

Hexagon mosaik

Hexagon mosaik är också en intressant form på mosaik som garanterat kommer dra dina besökares blickar till sig. Kombinationen av de olika färgerna tillsammans med hexagonens härliga form skapar ett stilrent uttryck på ytorna som du väljer att klä in med hexagon mosaiken.

Vad behöver du veta när du ska köpa mosaik?

📌 Vad är mosaik?

Mosaik är ett populärt inslag i våra hem runt om i Sverige. Mosaikplattorna är uppbyggda av flera mindre små bitar som du köper på ett ark för att det ska vara lätta att sätta upp.

👀 Kan jag få se mosaiken innan jag lägger hela min beställning?

Absolut kan du det! Vi har tagit fram ett provbitserbjudande för att du ska kunna jämföra mosaikplattor innan du lägger din stora beställning.

Du köper ett ark av den mosaik som du är intresserad av och får halva priset på det nästkommande arket med mosaik som du beställer om du väljer att beställa mer av den mosaiken.

📌 Kan jag sätta mosaik på ett golv?

Det beror på vilket material som din mosaik är uppbyggd av. Är det mosaik som är gjord av klinker eller granitkeramik går det utmärkt. Annars lämpar sig mosaiken enbart för vägg.

🚚 Hur många dagar tar det innan jag får hem min mosaik?

På 2-4 arbetsdagar får du hem din mosaik. Snabba leveranser är a och o i en bra e-handelsupplevelse.

📌 Kan jag sätta mosaik i mitt kök?

Absolut, det blir riktigt fint med mosaik i köket. Kanske ska du sätta mosaik i form av ett stänkskydd bakom spisen eller på väggen bakom arbetsbänken?

🎨 Vilken färg ska jag välja på min mosaik?

Det finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan när du ska köpa mosaik. Vi rekommenderar alltid att du försöker välja en färg på mosaiken som du tror du kommer att gilla under en lång tid framöver.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån