Köp klinker nu » Titta hemma innan köp
RABATT PÅ ALL KAKEL, KLINKER & MOSAIK MED KAKEL-DEALEN 😲
5 m2
= 5%
10 m2
= 10%
20 m2
= 20%
Över 30 m2
= 30%
Din kundvagn
Filtrera

Klinker

Färg

Storlek

Filtrera

Klinker

Slitstark klinker lämpar sig både för väggar men framförallt att lägga på golv. Klinker är mer slitstarkt än vad kakel är och har en lägre vattenabsorbering vilket gör det lämpligt att lägga på golvet. Den slitstarkaste typen av klinker som vi har i vårt sortiment är tillverkad i granitkeramik. Här hittar du ett stort utbud av slitstark klinker och granitkeramik.

Vad är klinker?

Klinker är till skillnad från kakel en grovkeramik. Det betyder att klinker är gjord av stengods istället för lergods som det mer porösa kaklet är tillverkat av. Klinker är ett slitstarkt material som du kan lägga på golv men du kan också klä in väggar och andra ytor med klinker.

Klinker hårdare än kakel


Klinker är hårdare än kakel och absorberar således mindre vatten. Absorberingsgraden ligger på ca 0-6 % beroende på vilken klinker man väljer. Hårdheten för klinker mäts på en PEI-skala där 5 är det hårdaste och 1 det mjukaste.

Klinker kan tåla frost

Viss klinker tål även frost på grund av den låga graden av vatten som den absorberar. Men detta gäller inte för alla klinker och vi råder dig alltid att kolla upp din specifika klinker som du är intresserad av innan du sätter upp den utomhus.

Klinker eller klinkers?

Du kanske har hört talas om klinkers med ett s. För att reda ut begreppen så syftas det alltid till samma klinkerplatta, dvs klinkers är samma sak som klinker.

Skillnaden mellan klinker och kakel

Klinker för golv och kakel för dina väggar är den enkla regeln.

Klinker lägger du framförallt på golv men du kan såklart även sätta klinker på dina väggar om du vill det.

Klinker med eller utan glaserad yta

Klinker finns både med glaserad- och oglaserad yta. Den glaserade klinkerplattan är nästintill underhållsfri så när på att du med jämna mellanrum bör köra en dammsugning och våttorkning av ytan för att hålla den ren.

Klinkergolv


Ett riktigt snyggt klinkergolv kan lyfta vilket rum som helst. Idag finns det otaligt antal mönster, färger och former att välja på om du planerar att lägga ett klinkergolv.

Klinkergolv i badrum är kanske det allra vanligaste stället men det går även utmärkt att lägga det exempelvis i hallen eller köket också. I och med att klinker är hårdare och tätare än kakel så är det mer slittåligt och lämpar sig utmärkt att ha på golvet.

Klinkergolv med golvvärme

De flesta sorters klinkergolv brukar även fungera bra tillsammans med golvvärme. Men vi råder dig att försäkra dig om att så är fallet just för den klinker som du är intresserad av.

Klinkergolv i många olika rum

Klinkergolv passar i många olika sammanhang. Här är några exempel:

  1. Klinkergolv i badrum
  2. Klinkergolv i hall
  3. Klinkergolv i kök

Klinkergolv hall

Ett klinkergolv i din hall kommer att lyfta hela rummet. Hallen är ju ett av de första rum som din gäst kommer in i och då är det många som tycker om att göra hallen fin för att det första intrycket man ska få av hemmet är trevligt. Ett klinkergolv i din hall är en bra bit på vägen för att skapa det där första härliga intrycket av ditt hem.

Eftersom att detta är ett så slitstarkt material så gör sig klinker i hall riktigt bra då ett hallgolv utsätts för hög gångtrafik.

Columba Granitkeramik Ljusgra 593x593 cm miljobild

Klinkergolv badrum

En given favorit är att lägga klinkergolv i badrummet. Vi diskuterar några av alla fördelar med klinkergolv i badrummet i en sektion lite längre ner på sidan. Den stora fördelen med att ha ett klinkergolv i sitt badrum är att det står väl emot vatten såväl som hårdare slitage jämfört med kakel.

Klinkergolv kök

Köksgolv utsätts också för högt slitage och mycket trafik och därför passar ett klinkergolv i kök riktigt bra. Fördelen med att lägga in klinkergolv i kök är att det är enkelt att underhålla och hålla rent.

Vårt tips - stora klinkerplattor

Köket är en plats där det är naturligt att det kommer lite matspill på golvet emellanåt. Ibland råkar man ju faktiskt tappa något tyngre köksredskap när man står och rör i grytorna. Då är klinkergolv i köket optimalt. Ett tips är att välja stora klinkerplattor för att åstadkomma en riktigt lyxig och härlig look i köket.

Toscana Traklinker Brun 218x84 cm miljobild 1
Mira miljo1

Klinkergolv vardagsrum

Det är kanske något mer ovanligt att se ett klinkergolv i vardagsrummet men det går även bra att lägga klinker där. Komplettera gärna med några snygga mattor för att bryta av och göra ditt klinkergolv i vardagsrummet riktigt mysigt och samtidigt stilrent.

Vega Granitkeramik Terracotta 30x30 cm

Klinkergolv källare

Det kan vara smart att lägga ett klinkergolv i källaren, en plats i huset vars golv ofta utsätts för hårt slitage. En källare kan lätt bli en ganska mörk och tråkig plats. Men med ett klinkergolv i källaren kommer platsen längst ner i huset få ett fräscht lyft.

Astor Granitkeramik Gra 293x293 cm miljobild 1

Klinkergolv uterum

Visst kan ett klinkergolv i ditt uterum vara en lockande tanke? Det är absolut möjligt att anlägga ett klinkergolv i uterummet men var noga med att se till att den klinker som du tänker köpa är frosttålig då temperaturerna i uterummen kan bli väldigt låga och ett klinker som inte är frostsäkert skulle kunna spricka då.

Klinker badrum


Ska du renovera ditt badrum så är ett klinker i badrum en given favorit. Byt ut den tråkiga gamla plastmattan i badrummet mot ett stilrent klinkergolv som är slittåligt och kommer hålla i många år framöver.

Många fördelar med klinker i badrum

Klinker som badrumsgolv har många fördelar. Eftersom att klinker är ett så slitstarkt material så kommer det hålla länge och det passar utmärkt att lägga klinker i badrum för att dra nytta av de slitstarka egenskaperna till ett golv som både utsätts för vatten, smuts och relativt hög trafik.

En varm rekommendation är att man väljer ett neutralt klinker i badrummet som man inte hinner tröttna på inom den närmaste tiden.

Klinker i badrum - den givna favoriten

Ska du renovera så är klinker i badrummet en given favorit. Klinker i badrum skapar en elegant och stilren look.

Välj ett neutralt klinker och låt din badrumsinredning ta plats

Du kanske har hittat en riktigt snygg kommod till badrummet eller en tvättställsblandare i mässing som du vill ska låta synas. Med ett neutralt klinker i badrummet får din övriga badrumsinredning ett naturligt fokus. Man ska också komma ihåg att klinker i badrummet ofta kommer att sitta kvar i många år framöver på grund av klinkers långa hållbarhet och därför kan det vara klokt att välja en neutral klinker framför ett mönster som är trendigt just nu.

Sätt upp en duschvägg

Med ett klinkergolv och en duschvägg kan du skapa den perfekta duschhörnan i ditt badrum. Att skapa ett snyggt duschutrymme behöver inte vara svårare än så och du slipper ställa in en tråkig duschkabin i plast. En duschvägg i glas passar exempelvis utmärkt i det lite mindre badrummet. Istället för att ha ett duschdrapperi hängande på en duschdrapperistång tvärs över hela rummet så kommer duschväggen i glas att ge ett mer luftigt intryck. Det gör att det lilla badrummet känns större än vad det är.

Inspiration för klinker i badrum


Det är inte alltid helt lätt att hitta rätt look för badrummet. När det kommer till klinker i badrum så finns det många olika former, färger och mönster att välja mellan. Här är några av våra favoriter för klinker i badrum.

Hydra miljobild1

Klinker i badrum som påminner om marmor

Marmor är ett material som redan så tidigt som i romarriket var populärt. Marmor kan ge vilket rum som helst ett rejält och lyxigt lyft. För att få den där pampiga känslan i badrummet kan man även köpa en klinker som påminner om marmor. Den största fördelen är att du kommer mycket billigare undan och en marmor klinker är dessutom väldigt slittålig. Du får då klinkers slitstarka egenskaper kombinerat med marmorns vackra utseende.

Columba Granitkeramik Gra 593x593 cm miljobild

En grå klinker i ditt badrum

En grå klinker i ditt badrum passar för att skapa ett stilrent intryck. Grå är en neutral färg som skapar en avskalad look där din övriga badrumsinredning får mer fokus. Om du sätter grå klinker i hela ditt badrum kan det uppfattas som lite mörkt och då kan det vara en bra idé att kombinera den grå klinkern med några vita klinkerplattor. Kanske kan du låta ditt badrumsgolv vara grå klinker och dina väggar låter du vara vita?

Spica Hexagon Klinker Gra svart vit blandat miljobild 1

Hexagon - en spännande form på klinker i badrum

Hexagonformat klinker i badrummet kommer att ge ditt våtutrymme ett spännande mönster som ögat dras till. Den sexkantiga formen är både stilren, lekfull och vacker på en och samma gång och det passar utmärkt att lägga hexagon klinker i sitt badrum på specifika platser för att skapa fina detaljer. Man kan exempelvis ha klinker på väggen bakom duschen i en vacker hexagonform eller på golvet runt golvbrunnen.

Eridani Granitkeramik Monstrad Gra B 20x20 cm

Marockanskt klinker i badrum

Med ett marockanskt klinker i badrummet skapas vackra mönster som man länge kan stå och beundra. Likt en mandala breder ett marockanskt klinker ut sig över golvet i ditt badrum. Vill man inte ha ett helt golv eller en vägg i detta mönster kan man exempelvis sätta ett marockanskt klinker på en del av golvet eller en ensam vägg i badrummet.

Columba Granitkeramik Gra 593x593 cm 1

Klinker i badrum 10x10 - perfekt för ett litet badrum

Klinker i badrum som mäter 10x10 är en lite mindre klinker. Den passar utmärkt i ett litet badrum då det kommer att uppfattas som större med dessa mindre plattor. Att ha små klinkerplattor på ett badrumsgolv är dessutom fördelaktigt då mindre plattor innebär desto mer fog vilket i sin tur leder till en lägre halkrisk på badrumsgolvet.

Vad du ska tänka på kring klinker i badrum och rengöring


Klinker i badrummet är relativt enkel att hålla ren. Grundprincipen är att med jämna mellanrum dammsuga och våttorka sitt klinkergolv för att hålla det i gott skick. Någon gång om året ska man även tvätta sina fogar.

Vad är klinkerolja?


Klinkerolja används som en efterbehandling för oglaserade ytor. Man kan exempelvis behandla sten och keramiska plattor med klinkeroljan. Men du kan också använda klinkerolja för ytor av betong och tegel.

Du ska inte använda klinkerolja på marmor eller ett glaserat klinker då detta kan orsaka missfärgningar. Till marmor ska du exempelvis använda en avsedd marmorolja. Se noga till att de ytor som du har tänkt behandla med klinkerolja är möjliga att applicera oljan på.

Applicera klinkerolja

Klinkeroljan tränger in i materialets porer och bildar ett vatten- och smutsavvisande skikt.

När du använder klinkerolja är det viktigt att du först har rengjort den ytan som du sedan ska behandla. Vänta tills ytan har torkat ordentligt för att sedan applicera klinkeroljan med en pensel eller en trasa i ett tunt lager. Ta så mycket olja så att du ser att materialet har blivit mättat och inte suger åt sig mer. Låt klinkeroljan verka en timme och sedan torkar du bort överbliven olja med en torr trasa.

Klinkerolja på olika material

Det finns en rad olika material som du kan applicera klinkerolja på för att ge ytan ett smuts- och vattenavvisande skikt. Läs instruktionerna på förpackningen för din produkt noga innan du sätter igång. Vissa klinkeroljor kan vara avsedda för några specifika material och ändamål. Vissa ytor ska inte alls behandlas med klinkerolja.

Observera att om du behandlar en yta som används för att tillreda och förvara livsmedel på bör du se till att den klinkerolja du väljer är avsedd för detta ändamål.

Klinkerolja betong

Det passar bra att behandla en yta av betong med klinkerolja. När oljan har sugits in i betongen och härdat liknar ytskiktet en vaxad yta.

Några ställen där du ska undvika klinkeroljan

Undvik att applicera klinkerolja på marmor eller glaserat klinker då du kan få missfärgningar på dessa ytor.

Vad behöver du veta när du ska köpa klinker?

📌 Vad är skillnaden mellan klinker och kakel?

Klinker kan du sätta både på väggar och golv. Kakel sätter du enbart på dina väggar. Här kan du läsa mer om klinker.

👀 Kan jag få se klinkerplattorna innan jag lägger hela min beställning?

Absolut kan du det! Vi har tagit fram ett provbitserbjudande för att du ska kunna jämföra klinkerplattor innan du lägger din stora beställning. Du köper 1 m2 av den klinker som du är intresserad av och får halva priset på din nästkommande kvadratmeter som du beställer om du väljer att beställa mer av den klinkern.

📌 Kan jag ha klinker som golv?

Absolut kan du det. Klinker är mer slitstarkt än kakel och lämpar sig utmärkt att sätta på dina golv.

📌 Kan jag sätta klinker i mitt kök?

Självklart! Är det enbart väggarna som du funderar på att klä in med plattor så kan du både använda kakel och klinker. För golvet ska du ha klinker.

🎨 Vilken färg ska jag välja på mitt klinker?

Det finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan när du ska köpa ny klinker. Vi rekommenderar alltid att du försöker välja en färg på klinkern som du tror du kommer att gilla under en lång tid framöver.

📌 Vad är skillnaden mellan klinker och granitkeramik?

Granitkeramik är ett ännu slitstarkare material jämfört med den traditionella klinkern. Men granitkeramiken brukar även den gå under benämningen klinker.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån