Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Mönstrad
Svart
Turkos
Vit

Små storlekar

1,5x1,5 cm
2,5x2,5 cm
ø 2,5 cm
3x3 cm
4,5x4,5 cm
5x5 cm
6x25 cm
7,5x7,7 cm
7,5x15 cm
7,5x30 cm
9,7x9,7 cm
10x10 cm
10x20 cm
10x30 cm
11x25 cm
13x13 cm
14,2x16,4 cm
14,3x14,3 cm
15x15 cm
19,7x19,7 cm
20x20 cm
20x30 cm
20x40 cm
25x40 cm

Stora storlekar

21,8x84 cm
29,3x29,3 cm
29,3x59,3 cm
29,5x59,5 cm
30x30 cm
30x60 cm
59,3x59,3 cm
59,5x59,5 cm
60x60 cm
120x120 cm

Yta

Blank
Matt

Passar

Inomhus
Utomhus
Vägg
Golv
Våtrum
Pool

Egenskaper

Godkänd för golvvärme
Ej godkänd för golvvärme

Kampanjvara

Klinker

Slitstark klinker lämpar sig både för väggar men framförallt att lägga på golv. Klinker är mer slitstarkt än vad kakel är och har en lägre vattenabsorbering vilket gör det lämpligt att lägga på golvet. Den slitstarkaste typen av klinker som vi har i vårt sortiment är tillverkad i granitkeramik. Här hittar du ett stort utbud av slitstark klinker och granitkeramik.

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Vad är klinker?

Klinker är till skillnad från kakel en grovkeramik. Det betyder att klinker är gjord av stengods istället för lergods som det mer porösa kaklet är tillverkat av. Klinker är ett slitstarkt material som du kan lägga på golv men du kan också klä in väggar och andra ytor med klinker.

Klinker hårdare än kakel


Klinker är hårdare än kakel och absorberar således mindre vatten. Absorberingsgraden ligger på ca 0-6 % beroende på vilken klinker man väljer. Hårdheten för klinker mäts på en PEI-skala där 5 är det hårdaste och 1 det mjukaste.

Klinker kan tåla frost

Viss klinker tål även frost på grund av den låga graden av vatten som den absorberar. Men detta gäller inte för alla klinker och vi råder dig alltid att kolla upp din specifika klinker som du är intresserad av innan du sätter upp den utomhus.

Klinker eller klinkers?

Du kanske har hört talas om klinkers med ett s. För att reda ut begreppen så syftas det alltid till samma klinkerplatta, dvs klinkers är samma sak som klinker.

Skillnaden mellan klinker och kakel

Klinker för golv och kakel för dina väggar är den enkla regeln.

Klinker lägger du framförallt på golv men du kan såklart även sätta klinker på dina väggar om du vill det.

Klinker med eller utan glaserad yta

Klinker finns både med glaserad- och oglaserad yta. Den glaserade klinkerplattan är nästintill underhållsfri så när på att du med jämna mellanrum bör köra en dammsugning och våttorkning av ytan för att hålla den ren.

Vad är klinkerolja?


Klinkerolja används som en efterbehandling för oglaserade ytor. Man kan exempelvis behandla sten och keramiska plattor med klinkeroljan. Men du kan också använda klinkerolja för ytor av betong och tegel.

Du ska inte använda klinkerolja på marmor eller ett glaserat klinker då detta kan orsaka missfärgningar. Till marmor ska du exempelvis använda en avsedd marmorolja. Se noga till att de ytor som du har tänkt behandla med klinkerolja är möjliga att applicera oljan på.

Applicera klinkerolja

Klinkeroljan tränger in i materialets porer och bildar ett vatten- och smutsavvisande skikt.

När du använder klinkerolja är det viktigt att du först har rengjort den ytan som du sedan ska behandla. Vänta tills ytan har torkat ordentligt för att sedan applicera klinkeroljan med en pensel eller en trasa i ett tunt lager. Ta så mycket olja så att du ser att materialet har blivit mättat och inte suger åt sig mer. Låt klinkeroljan verka en timme och sedan torkar du bort överbliven olja med en torr trasa.

Klinkerolja på olika material

Det finns en rad olika material som du kan applicera klinkerolja på för att ge ytan ett smuts- och vattenavvisande skikt. Läs instruktionerna på förpackningen för din produkt noga innan du sätter igång. Vissa klinkeroljor kan vara avsedda för några specifika material och ändamål. Vissa ytor ska inte alls behandlas med klinkerolja.

Observera att om du behandlar en yta som används för att tillreda och förvara livsmedel på bör du se till att den klinkerolja du väljer är avsedd för detta ändamål.

Klinkerolja betong

Det passar bra att behandla en yta av betong med klinkerolja. När oljan har sugits in i betongen och härdat liknar ytskiktet en vaxad yta.

Några ställen där du ska undvika klinkeroljan

Undvik att applicera klinkerolja på marmor eller glaserat klinker då du kan få missfärgningar på dessa ytor.

Vad behöver du veta när du ska köpa klinker?

📌 Vad är skillnaden mellan klinker och kakel?

Klinker kan du sätta både på väggar och golv. Kakel sätter du enbart på dina väggar. Här kan du läsa mer om klinker.

👀 Kan jag få se klinkerplattorna innan jag lägger hela min beställning?

Absolut kan du det! Vi har tagit fram ett provbitserbjudande för att du ska kunna jämföra klinkerplattor innan du lägger din stora beställning. Du köper 1 m2 av den klinker som du är intresserad av och får halva priset på din nästkommande kvadratmeter som du beställer om du väljer att beställa mer av den klinkern.

📌 Kan jag ha klinker som golv?

Absolut kan du det. Klinker är mer slitstarkt än kakel och lämpar sig utmärkt att sätta på dina golv.

📌 Kan jag sätta klinker i mitt kök?

Självklart! Är det enbart väggarna som du funderar på att klä in med plattor så kan du både använda kakel och klinker. För golvet ska du ha klinker.

🎨 Vilken färg ska jag välja på mitt klinker?

Det finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan när du ska köpa ny klinker. Vi rekommenderar alltid att du försöker välja en färg på klinkern som du tror du kommer att gilla under en lång tid framöver.

📌 Vad är skillnaden mellan klinker och granitkeramik?

Granitkeramik är ett ännu slitstarkare material jämfört med den traditionella klinkern. Men granitkeramiken brukar även den gå under benämningen klinker.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån