Köp kakel nu » Titta hemma innan köp
RABATT PÅ ALL KAKEL, KLINKER & MOSAIK MED KAKEL-DEALEN 😲
5 m2
= 5%
10 m2
= 10%
20 m2
= 20%
Över 30 m2
= 30%
Din kundvagn
Filtrera

Kakel

Färg

Storlek

Filtrera

Kakel

Kakel på väggarna skapar en stilren och härlig känsla i ditt hem. Det finns många olika rum där det passar att sätta kakel. Klassikerna är kakel i badrum och kakel i kök men du kan säkert komma på många andra ställen där det skulle bli snyggt att sätta upp kakel på väggarna. På den här sidan hittar du vackert kakel för alla dina projekt.

Vad är kakel

Under flera årtusenden har kakel tillverkats och använts av människan. Under alla dessa år har kaklets utseende utsmyckats och utformats på olika sätt runt om i olika kulturer. Idag finns väldigt många typer av kakeldesign, färger och mönster som man kan välja på.

Kakel är lergods


Man kan spåra kaklets ursprung så långt tillbaka som till Mesopotamien för omkring tusen år innan Kristus. De första här i Europa som började tillverka kakel var spanjorerna på 1300-talet.

Kakel är tillverkat av lergods som bränns vid en temperatur på cirka 1000 grader och blir då keramikplattor som används för olika typer av väggbeklädnader. Ofta brukar man även glasera och dekorera dessa keramikplattor. Detta gör man dels på grund av det estetiska värdet som det medför men även för att öka kakelplattornas hållbarhet.

Kakel har högre vattenabsorbering

Kakel har en högre vattenabsorbering än vad klinker har på grund av att det är en så kallad finkeramik och tillverkat i ett mer poröst material. På grund av att kaklet är mindre slittåligt och absorberar mer vatten, sätter man det på väggar och inte på golv.

Atria Kakel Turkos 11x25 cm miljobild

Skillnad mellan kakel och klinker


Till skillnad från kakel som är tillverkade av lergods så är klinker grovkeramik och tillverkat i stengods.

Klinker absorberar mindre vatten

Klinker absorberar mindre vatten och är ett mer tåligt material jämfört med kakel. Man lägger därför klinker på golv, men det fungerar också att sätta det på vägg.

Var brukar man sätta kakel?

Man ska sätta kakel på väggar och inte på golv. Detta för att kakel är tillverkat i ett mer poröst material och således absorberar mer vatten.

Till golv ska man välja en klinker. Man brukar framförallt sätta kakel i badrum och kakel i kök. Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna för ditt kakelprojekt.

Kakel kök


Det är lätt att förstå varför det är så många som sätter kakel i sitt kök. Kakel i kök har många fördelar utöver dess estetiska värde, det är ju faktiskt väldigt snyggt med ett kaklat kök!

Kakel i kök är enkelt att hålla rent

Om du väljer att klä dina väggar i köket med kakel så får du en slitstark yta som är enkel att hålla ren. Nästan alla kakel har en glaserad yta som gör att det med enkelhet bara är att torka av väggarna från matstänk med en fuktad trasa efter att du har lagat mat. På grund av att det blir så mycket enklare att hålla rent en kaklad vägg så är det vanligt att man sätter kakel på väggarna runt diskbänk samt som stänkskydd på väggen bakom spisen.

Platser för kakel i köket

När man sätter kakel i kök brukar man antingen sätta det på väggen under sina överskåp, eller låta det sträcka sig hela vägen upp till taket. Köket är husets naturliga centrum och en samlingsplats för många familjer. Genom att sätta kakel i sitt kök kommer rummet få ett härligt lyft där det känns fräscht att vara och är enkelt att hålla rent.

Rena och fräscha ytor med kakel i kök

Det är enkelt att hålla väggytorna bakom spis och arbetsskivor rena om det sitter kakel på väggen där. Kaklet är enkelt att torka av och rengöra och skapar dessutom ett stilrent kök.

Columba Granitkeramik Ljusgra 593x593 cm miljobild

Kökskakel populära färger


Det är många faktorer som spelar in när du ska välja en färg på ditt kakel till köket. Den kanske viktigaste aspekten är vilken känsla du får när du ser färgen. Olika färger väcker såklart olika känslor hos människor. Värt att ha i åtanke är att det går snabbare att tapetsera om ett rum än vad det gör att kakla det.

Ta din tid för att välja färg

Därför är det viktigt att du tar dig den tid som behövs för att hitta rätt färg till kökskaklet. Försök att välja en färg som du tror du kommer att tycka om för en lång tid framöver.

Populära färger för kökskakel

Några klassiska och populära färger på kökskakel är

 1. Vitt kakel
 2. Grått kakel
 3. Svart kakel

Vitt kakel kök

Genom att välja ett vitt kakel till köket så skapas ett avskalat intryck och en känsla av renlighet. Dessutom så kan vitt kakel i kök göra att rummet känns större än vad det egentligen är.

Vitt kakel kök 10x20 och metrokakel

Med ett vitt kakel i köket med måtten 10x20 kommer du att få en trendig industriell känsla som för tankarna till en bistro eller kanske till metron i Paris. Dessa kakelplattor kallas även för metro kakel och du kan se den på väggarna i stora delar av Paris tunnelbanesystem.

Grått kakel kök

Väljer man ett grått kakel till sitt kök så får man en stilren och elegant look i rummet. Övrig inredning lyfts fram med ett grått kakel i köket och ett tips är att satsa på inredningsdetaljer i lite starkare färger om du väljer ett grått kakel.

Svart kakel kök

Genom att välja ettsvart kakel till sitt kök så skapas en sofistikerad och stilren känsla. Ett svart kakel i köket är tidlöst och genom att exempelvis kombinera det med vitt kakel så kan man skapa vackra rutiga mönster. Ett svart kakel skapar härliga kontraster mot övrig inredning och ger köket ett spännande djup.

Adara Kakel Kramvit 6x25 cm Miljobild 1

Grönt kakel kök

Ett vackert och trendigt grönt kakel i köket ger rummet ett lugn samtidigt som det får det där spännande djupet. Man brukar säga att den gröna färgen påminner om naturen och att det är något som får oss människor att bli lugna. Med ett grönt kakel i köket får du en harmonisk atmosfär som gärna får kompletteras med lite ljusare inredningsdetaljer.

Beige kakel kök

Med ett beige kakel i köket får du en jordnära känsla som påminner om ljus sand. Kanske far tankarna till det italienska köket? Beige kakel i kök ger ett naturligt, varmt och ombonat intryck.

Kakelplattor i många olika former och storlekar


Ofta brukar man först välja vilken färg man vill att sina kakelplattor ska ha. Sedan är det dags att bestämma sig för en trevlig form på sitt kökskakel. Kakelplattor finns i många olika former och på somliga ställen lämpar sig kanske en viss form på kakelplatta bättre.

Kakel som ser ut som mosaik i kök

Mosaik i kök är ett trevligt inslag i inredningen som ger ett spännande och lekfullt intryck. Ögat dras mot de vackra mönster som mosaikplattorna bildar. Här finns stor variation av färger som du kan välja mellan.

Kakel 15x15

Kakel med måtten 15x15 passar riktigt bra i köket. Det här är en storlek på kökskakel som kommer ge ditt kök ett luftigt intryck. Kakel 15x15 gör sig riktigt bra i köket i en vit kulör.

Stora kakelplattor i köket eller kanske kvadratiska?

Det finns många olika storlekar och former på kakelplattor som passar till köket. Stora kakelplattor i köket tycker vi skapar en riktigt lyxig känsla.

Kakel badrum


Vår varmaste rekommendation är att sätta kakel på väggarna i ditt badrum om du funderar på att göra en badrumsrenovering. Med kakel på väggarna blir det snyggt och stilrent samtidigt som det är enkelt att hålla rent.

Se till att du väljer ett badrumskakel som du tror att du kommer tycka om under en längre tid samt som passar med övrig badrumsinredning. Har du vackra badrumsmöbler i starka färger eller spännande former, är det smart att välja ett neutralt kakel. Väljer du en neutral färg till dina väggar kan du framhäva den där riktigt snygga kommoden i badrummet eller kanske ditt vackra badrumsskåp?

Vitt kakel ger rummet rymd

Är du i behov av många förvaringsmöjligheter i badrummet kan det vara smart att välja ett vitt kakel. Den vita färgen kan många gånger få ett rum att upplevas som större än vad det egentligen är - perfekt om du vill ställa in en hylla i ditt badrum som tar upp mycket plats.

Ett kakel i badrummet som du kommer trivas med länge

Försök att fundera ut ett kakel till badrummet som du tror kommer fungera i ert hem under en längre tid. Det kan vara lockande att välja något trendigt kakel som är populärt just nu. Men försök att välja ett kakel till badrummet som du tror kommer fungera under lång tid framöver.

Badrumsinspiration


Om du ska renovera ditt badrum så har du först några saker att ta ställning till inför din kommande badrumsrenovering. Börja med att läsa på och samla badrumsinpiration från ställen som du tycker om. Kanske kan en sökning som Kakel badrum 2020 vara ett första steg i jakten på badrumsinpirationen.

Ställ dig sedan dessa tre frågor att ha som utgångspunkt för din badrumsrenovering:

 1. Priset för kaklet till ditt badrum - Hur mycket ska badrumskaklet få kosta?
 2. Färg på badrumskakel - Vilken eller vilka färger vill du ha på ditt kakel i badrummet?
 3. Form - vad önskar du ha för form och mönster på dina kakelplattor?

Vad kostar kakel till badrum? - Pris för kakel till badrum kan variera mycket

Vid en badrumsrenovering är det inte bara priset för kakel till ditt badrum som ska tas med i beräkningen. Priset för ytterligare material för en godkänd våtrumstätning ska räknas in också.

Vidare bör du ta ställning till om du själv ska sätta kakelplattorna eller om du ska anlita en fackman till att utföra arbetet. Om man inte är säker på hur man kaklar så rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med en hantverkare för att sätta upp sitt kakel.

Tips vid badrumsrenovering

 1. Bestäm pris
 2. Välj en färg
 3. Välj form på kaklet

Välja färg och material till sin badrumsinredning


Du kanske alltid har drömt om att ha marmor som kakel i ditt badrum eller en stilrent genomgående grå nyans som framhäver din snygga blandare i badrummet? Efter att du har bestämt dig för vilken prisklass du vill hamna på i din badrumsrenovering har det blivit dags att välja färg och material på dina kakelplattor.

Grått kakel i badrum

Ett grått kakel i badrummet skapar en stilren och avskalad harmoni där din övriga inredning lyfts fram. Inredningsdetaljer i lite starkare färger passar bra tillsammans med ett grått kakel i badrummet.

Vitt kakel i badrum

Med ett vitt kakel i badrummet skapas ett avskalat intryck och en känsla av renlighet infinner sig i rummet. Ytterligare en fördel med vitt kakel är att badrummet kan kännas större än vad det egentligen är.

Storleken på dina kakelplattor i badrummet

Efter att du har bestämt dig för en färg på ditt kakel till badrummet så har det blivit dags att börja fundera på form och storlek på dina kakelplattor.

Vitt kakel skapar rymd i rummet

Vi älskar vitt kakel på väggarna som skapar rymd i ett rum. Det lilla rummet kan till och med uppfattas som något större än vad det egentligen är med ett vitt kakel på väggarna.

Hydra miljobild4

Stora kakelplattor i badrum

Ett badrum 2020 kan se ut på lite olika sätt. En populär trend är stora kakelplattor i badrummet.

Med riktigt stora kakelplattor kommer ditt badrum att kännas stilrent och lyxigt. De stora kakelplattorna lämpar sig allra bäst i de lite större badrummen.

Vega Granitkeramik Gra 30x30 cm

Kakel 60x60 i badrum

Kakel 60x60 tillhör kategorin av stora kakelplattor. Detta är ett populärt mått som både gör sig snyggt i ljusare såväl som i de mörkare nyanserna i ett badrum.

Aries Granitkeramik Ljusgra miljobild2

Kakel 30x60 i badrum

Vill man komma ifrån de kvadratiska kakelplattorna för att få en lite mer modern look kan ett rektangulärt kakel i måtten 30x60 vara ett intressant val att överväga.

Om du inte vill renovera ditt badrum till ett så högt pris


Det ska inte stickas under stol med att en badrumsrenovering kostar pengar. Och det är faktiskt inte alltid som man har möjlighet att renovera sitt badrum på grund av olika anledningar. Kanske bor du i en hyresrätt eller så håller du på att spara ihop till en mer ordentlig badrumsrenovering som ligger lite senare fram i tiden. Då kan ett intressant alternativ vara att kika efter en snygg kakeldekor.

Kakeldekor


Kakeldekor är ett ypperligt sätt att ge kaklet i ditt rum ett ordentligt lyft utan att behöva göra en så stor ansträngning. Vill man ha möjlighet att kunna ändra om sin kakeldesign oftare så är kakeldekor någonting att undersöka närmare. Att sätta kakel tar en stund och förhoppningsvis lyckas man välja en kulör eller ett mönster som man blir nöjd med och som får sitta kvar under många år framöver. Man kan välja att sätta ett dekorkakel i rummet också som en snygg inredningsdetalj. Men ens tycke och smak kan förändras över tid. Det dekorkakel som man tyckte var snyggt för 10 år sedan, kanske man inte alls gillar idag. Det är här den största fördelen med kakeldekor är.

Dekorplasten ett mycket enklare sätt att ändra om sin kakeldesign på ett snabbt och billigt sätt. Istället för att börja ta bort kakel i där hemma så är kakeldekor ett utmärkt sätt att testa på nya färger och mönster utan att behöva göra så radikala förändringar. Du kanske har funderat på hur det skulle vara att ha ett Marockanskt kakel eller marrakech kakel på väggarna men inte vågat kakla om. Kakeldekor kan då vara utmärkt för att testa och känna om du lyckas skapa den där härliga känslan i rummet som ett marockanskt kakel ger.

Testa en kakeldekor

Du kan testa att sätta upp en kakeldekor på dina kakelplattor på väggarna för att se om ett visst mönster passar i ditt rum eller om du vill byta färg på väggarna utan att behöva kakla om hela rummet.

Skapa lyx med en kakeldekor som liknar marmor

Addera en känsla av lyx till din inredning med en kakeldekor som liknar marmor. En given kakeldekor för ditt kök är den i marmor. En marmor kakeldekor kommer att ge ditt kökskakel ett riktigt lyft. Och det bästa av allt? Att installera den går på nolltid.

Det finns många olika och spännande alternativ att välja på när det kommer till kakeldekoren och på grund av att det är så smidigt att installera den så kan du ju växla motiv och färg flera gånger om året om du skulle vilja det.

Walter lee olivares de la cruz Kj CU Gn6 S l Q unsplash

Kakeldekor jul

Välj en härlig kakeldekor inför jul. Med ett stämningsfullt motiv kommer julstämningen bli perfekt! Säsongsrelaterade förändringar i din kakeldesign blir möjliga då det är så pass enkelt att byta mellan olika motiv på ditt kakel. Låt en kakeldekor till jul pryda dina väggar. Julpyntet upplevs både som stiligt och gediget.

Kakeldekor

Enfärgad kakeldekor

Vill man istället prova på hur rummet skulle upplevas i en annan färg så kan man välja en enfärgad kakeldekor att sätta upp på väggarna. Det finns många olika nyanser att välja på och man kan både välja att sätta sin kakeldekor antingen i mönster eller på varje kakelplatta.

Kvadrat Vit Blank

Vit kakeldekor

För att skapa en ren och fräsch känsla kan man sätta upp en vit kakeldekor. Om ditt gamla kakel börjar bli slitet eller du har flyttat in i en hyresrätt och inte har möjlighet att göra om exakt så som du vill, ger en vit kakeldekor ditt hem ett lyft utan någon större ansträngning. Med den vita kakeldekoren kan man även lura ögat så att rummet uppfattas som större.

Kakeldekor gron

Grön kakeldekor

En riktigt trendig färg på kakel har under de senaste åren varit grönt. Med en grön kakeldekor kan du testa om just den färgen är den rätta för dig. Det sägs att grön färg i ett rum skapar ett härligt lugn då det påminner oss om naturen.

Välj rätt storlek till din kakeldekor


Din kakeldekor måste stämma exakt med bakomliggande kakelplatta, därför är det viktigt att du väljer rätt storlek till din kakeldekor. Var noga med att du får en dekorplast som på millimetern stämmer överens med kakelplattorna bakom.

Kakeldekor 20x20

Som namnet antyder så ska en kakeldekor med måtten 20x20 passas in över motsvarande storlek på underliggande kakelplatta. Ytan 20x20 cm är en relativt stor platta där motivet får en naturlig centrumplats på väggen.

Kakeldekor 15x15

Följaktligen väljer man en kakeldekor med måttet 15x15 för den lite mindre kakelplattan. 15x15 är inte en liten kakelplatta men en kakeldekor med motiv kommer ändå att upplevas som ganska mycket mindre här. Ett tips kan vara att välja en mindre utsmyckad dekorplast då många små detaljer blir svåra att urskilja på den mindre ytan. Du kan istället satsa på en enfärgad väggdekor.


Här är några av de populära sorterna som folk väljer att ha som väggdekor i sina hem:

 • Kakeldekor marmor
 • Kakeldekor kök
 • Kakeldekor vit
 • Kakeldekor grön

Din kakeldekor ska passa exakt

Det är viktigt att den kakeldekor som du köper har precis samma storlek som den kakelplattan som den ska sättas upp över.

Kakelfärg


Det som kanske inte alla vet om är att man faktiskt kan måla om sitt kakel med en speciell kakelfärg. Om exempelvis kökskaklet börjar bli slitet och ser tråkigt ut men fortfarande är intakt, så är det enkelt att ge kakelplattorna ett ordentligt lyft med lite färg. Detta är en smidig lösning som både är billigare och mer tidseffektiv jämfört med att ta bort sitt kakel och ersätta med nytt.

Det finns många olika kulörer till kakelfärg att välja bland

Det finns ett stort utbud av kulörer till kakelfärg att välja på när du ska måla om ditt kakel. Du målar med fördel dina kakelplattor med en roller av lämplig storlek. För att få ett så snyggt resultat som möjligt ska du inte heller glömma att måla fogen mellan kakelplattorna. Börja med att måla fogen. Detta gör du enklast genom att använda en pensel och sedan går du tillbaka och slätar ut med rollern för att undvika att det blir streck efter penseldragen.

Kakelfärg grå

En grå kakelfärg passar för den dova och smakfulla stilen där övrig inredning tillåts stå i centrum. Grå är en färg som fungerar bra i formella sammanhang och som i det stilrena hemmet gör sig utmärkt. Det är en neutral färg och med denna skapas ett avskalat intryck.

Kakelfärg svart

Svart kakelfärg är tidlös och går aldrig ur tiden. Färgen skänker ett rum en formell och sofistikerad känsla med sina skarpa kontraster mot övrig färg. Genom att inreda ett rum med svart kakelfärg ger man, likt den grå färgen, mer fokus åt övrig inredning som gärna får vara lite mer färgsprakande.

Kakelfärg blå

Testa en blå kakelfärg och få ett spännande djup i rummet. Blåa inslag i ett rum har oftast en harmoniserande effekt på oss människor. Blå kakelfärg för tankarna till en härligt klarblå himmel.

Populära färger på kakelfärg

 • Kakelfärg grå
 • Kakelfärg svart
 • Kakelfärg blå

Var kan man använda kakelfärg?

Det finns både kakelfärg för badrum och kakelfärg till golv. Var noga med att se till att du köper rätt produkt som är avsedd för ditt ändamål.

Kakellist


För att göra ett snyggt avslut när man sätter kakel kan man använda sig av en kakellist. Med en kakellist skapas en snygg och rak sista sida på kaklet som bildar en stilig övergång mellan de olika materialen på väggarna.

Matcha färg på kakellist med rätt kulör på ditt kakel

Det finns många olika färger och material att välja på till din kakellist. Var noga med att kakellisten passar med övriga färger på väggarna.

Här är tre vanliga material som brukar användas till kakellister:

 • Kakellist trä
 • Kakellist ek
 • Kakellist mässing

Färg till din kakellist

När det kommer till vilken färg man ska välja på kakellisten så brukar en neutral färg fungera bra i många sammanhang. Två vanliga färger på kakellist är:

 1. Kakellist vit
 2. Kakellist svart

Olika former på kakellist

Kakellisten finns inte bara som rak list utan det finns även i några olika former.

 • Kakellist till hörn
 • Kakellist för innervinkel
 • Kakellist till fönster

Kakellist populära material

 1. Kakellist i trä
 2. Kakellist i ek
 3. Kakellist i mässing
Ektrad i skog

Vad behöver du veta när du ska köpa kakel?

📌 Vad är skillnaden mellan kakel och klinker?

Kakel sätter du på väggarna medan klinker fungerar både för vägg och golv. Här kan du läsa mer om kakel.

👀 Kan jag få se kakelplattorna innan jag lägger hela min beställning?

Absolut kan du det! Vi har tagit fram ett provbitserbjudande för att du ska kunna jämföra kakelplattor innan du lägger din stora beställning.

Du köper 1m2 av det kakel som du är intresserad av och får halva priset på din nästkommande kvadratmeter som du beställer om du väljer att beställa mer av det kaklet.

📌 Kan jag kakla ett golv?

Nej, kakel ska enbart sättas upp på dina väggar. Vill du ha plattor på golv eller i våtutrymme så är det klinker som du ska kolla efter.

📌 Kan jag sätta kakel i mitt kök?

Absolut, köket är en given plats för ett kakel. Kanske ska du kakla ett stänkskydd bakom spisen eller på väggen bakom arbetsbänken?

🎨 Vilken färg ska jag välja på mitt kakel?

Det finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan när du ska köpa nytt kakel. Vi rekommenderar alltid att du försöker välja en färg på kaklet som du tror du kommer att gilla under en lång tid framöver.

📌 Har ni fasat kakel?

Absolut, vi har fasat kakel i de klassiska färgerna vit och svart.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Brett utbud

Kakel, klinker, granit & mosaik
i många färger och former
Alltid allt på lager

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån